របៀបធ្វើទឹកពោតបារាំងដើម្បីទប់ស្កាត់ជំងឺទឹកនោមផ្អែម ផ្សះដំបៅក្រពះ ពោះវៀន លើសឈាម និងជំងឺតម្រងនោម បង្កើតគ្រាប់ឈាមក្រហម

របៀបធ្វើទឹកពោតបារាំងដើម្បីទប់ស្កាត់ជំងឺទឹកនោមផ្អែម
ផ្សះដំបៅក្រពះ ពោះវៀន លើសឈាម និងជំងឺតម្រងនោម បង្កើតគ្រាប់ឈាមក្រហម
ជួយចែកគ្នាដឹងផង
Image may contain: drink, food and indoor
*វិធីធ្វើ៖
- យក ពោតបារាំង ស្រស់ចំនួនពីរ រួចកាត់ចុងទាំងសងខាងចេញ
- បន្ទាប់មកដាក់ត្រាំនៅក្នុងទឹកមួយកែវធំ រួចទុកត្រាំរយៈពេល១យប់
- ទទួលទានភេសជ្ជៈនេះក្នុងពេលព្រឹកនៅពេលពោះទទេ ៣០នាទី មុនទទួលទានអាហារពេលព្រឹកនេះ។
- អនុវត្តបែបនេះរយៈពេល ៧ថ្ងៃ ជាប់គ្នាដើម្បីសម្អាតជាតិពុលក្នុងតម្រងនោមរបស់អ្នក និងបង្កើនតួនាទីរបស់វាបានល្អ។
២ ជួយព្យាបាលរោគក្រពះ ពោះវៀនដោយសារពោតបារាំងមានជាតិរំអិលជាច្រើន ( Pectin និង Gum )
ដែលអាចជួយផ្សះដំបៅក្រពះ និងពោះវៀនមិនឲ្យរាលដាលខ្លាំង។
៣ បំប៉នទារកក្នុងគ៌ត , បង្កើតគ្រាប់ឈាមក្រហម
៤ សម្អាតជាតិពុល ជាតិស្រវឹងចេញពីរាងកាយយើង
៥ - ជួយបង្កើនកោសិការឈាម ជួយប្រឆាំងជម្ងឺមហារីក កាត់បន្ថយការជ្រៀតចូលនៃជម្ងឺហឺត
៦ ការពារជម្ងឺមហារីក លើសឈាម និងជួយបំប៉នថ្លើមផងដែរ
៧ កាត់បន្ថយជាតិស្ករក្នុងឈាម និងជួយគ្រប់គ្រងជាតិស្ករដល់ អ្នកដែលកើតជម្ងឺទឹកនោមផ្អែម។
បើយើងពិសាវាជាប្រចាំ នឹងផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍យ៉ាងច្រើនដល់សុខភាពយើង។
Image may contain: one or more people and food

ប្រភពពី៖ អ៊ាង សុផល្លែត